2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Hétfõig lehet a munkáltatótól adómegállapítást kérniForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-01 12:07:48
A munkavállalók legkésõbb február 2-ig nyilatkozhatnak arról, kérik, hogy munkáltatójuk készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat.

Ezzel a lehetõséggel azok élhetnek, akik kizárólag egy munkahelyrõl kaptak az elmúlt évben adóköteles jövedelmet. A munkáltatói adómegállapításról az adózók április 30-ig igazolást kapnak, ezután nincs egyéb teendõjük. Tavaly csaknem 870 ezer adózó szja-bevallását készítette el munkáltatója.

Ha a munkáltató nem vállalja az adómegállapítást, lehetõség van a NAV közremûködésével készülõ egyszerûsített bevallásra - ezt február 16-ig lehet kérni -, amelynek révén ugyancsak egy nyilatkozat kitöltésével letudható az adóbevallás. Bármely bevallási módot választja is valaki, február 2-ig meg kell kapnia a kifizetõ igazolását a tavalyi jövedelemrõl és az év közben levont adóelõlegrõl.

Az igazolás tartalmazza azt is, ha az adózó a NAV közremûködését kérheti. A munkáltatói adómegállapítást a 14NY29-es, az egyszerûsített bevallást a 1453NY jelû nyilatkozatban lehet kérni. Az szja-bevalláshoz szükséges nyomtatványok a NAV honlapján és ügyfélszolgálatain elérhetõk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!