2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Megbüntethetik a horgászokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-03 11:29:14
A jövõben az eddigieknél is jobban oda kell figyelniük a fogási naplókra.

Büntetést kaphatnak a horgászok, ha nem tudják igazolni, hogy határidõre és megfelelõ módon adták le tavalyi fogási naplójukat – értesült az agrarszektor.hu.
Ne a postaládába!

A horgászegyesületek több helyen továbbra is saját kihelyezett postaládáikba dobatják be a dokumentumokat, holott igazolást kellene kiadniuk, illetve nyilatkozatot kellene kérniük a horgászoktól az átvételkor, mivel a fogási naplók tavaly hivatalos (állami) okmánnyá váltak. Ha valaki nem tudja igazolni a leadást, az idei állami horgászjegyért dupla árat kell fizetnie. A Földmûvelésügyi Minisztérium arra is felhívja a figyelmet, hogy az állam számára csak az állami horgászjegyért és a fogási naplóért kell fizetni, vagyis állami díjként más címen sehol sem kérhetnek további összegeket a horgászoktól a dokumentumok kiadására jogosult szervezetek.
Le kell adniuk

A kiadásra jogosult szervezeteknek az állami horgászjegyhez járó fogási naplók gyûjtésérõl és adatfeldolgozásáról is gondoskodniuk kell. A fogási naplót alapértelmezés szerint az állami horgászjegy kiváltásának helyén kell leadni legkésõbb a fogási naplón feltüntetett tárgyévet követõ év február 28-ig (a tavalyiakat tehát 2015. február 28-ig). Ha azonban a horgász a következõ évi állami horgászjegyét, illetve a horgászjegy meghosszabbítását igazoló bélyeget más szervezetnél váltja ki, fogási naplóját ott is leadhatja. Általános szabály, hogy az átvevõ szervezeteknek a határidõre és megfelelõen összesített formában leadott fogási naplókról igazolást kell adniuk és nyilvántartást vezetniük. Az igazolást akkor nem kell kiadni, ha a horgász nyilatkozik arról, hogy az átvevõ szervezetnél kívánja állami horgászjegyének érvényességét meghosszabbítani vagy az új állami horgászjegyét kiváltani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!