2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Diákhitel Központ: már 40 éves korig igényelhetõ a kölcsönForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-03 16:23:31
Több ügyfélbarát módosítás is hatályba lépett a diákhitelekkel kapcsolatban februártól; a Diákhitel Központ MTI-hez eljuttatott hétfõi közleménye szerint változás egyebek között, hogy már 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, akár 11 tanulmányi félévre.

Változás az is, hogy a törlesztõrészleteket az adott hónap 5. napja helyett, adott hónap 12. napjáig kell teljesíteni, valamint a célzott kamattámogatás jogosultsági köre is kibõvült.

Alapvetõ változás a jogosultak körének és a jogosultsági idõnek a kiterjesztése: az eddigi 35. életév helyett 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, 10 félév helyett most már akár 11 félévre. Amennyiben a képzési idõ meghaladja a 11 félévet, továbbra is maximum 14 tanulmányi félévre igényelhetõ a diákhitel - hívták fel a figyelmet.

A gyermeket vállalók számára könnyítést jelent, hogy a csed/tgyes, gyes, gyed alatt lévõ diákhiteles kismamák, kispapák a jövõben abban akkor is jogosultak lesznek célzott kamattámogatást kérni, ha teljes munkaidõben keresõ tevékenységet folytatnak. Ez vonatkozik a már engedélyezett célzott kamattámogatásokra is.

A törlesztõknek további biztonságot nyújthat a már tavaly november végén hatályba lépett kormányrendelet-módosítás, mely szerint az eddigi 24 hónap helyett már 36 naptári hónapra kérhetõ - továbbra is indoklás nélkül - a törlesztõrészlet mérséklése, valamint az eddigi hat havi hátralék helyett a jövõben egy évi elmaradás után mondhatja csak fel az MFB-csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. az ügyféllel kötött hitelszerzõdést.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!