2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
NGM: már kéttucatnyi vízi megállóhely minõsítését kezdeményeztékForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-02-04 16:58:13
Címkék: Bihari hírek, ngm
A tavaly bevezetett új védjegyrendszer 4 különbözõ kategóriát tartalmaz, egy állomáshely az 1-lapátostól egészen a 4-lapátosig terjedõ minõsítést szerezhet hasonlóan a szálláshelyek csillagozásához.

Már csaknem kéttucat vízi megállóhely minõsítését kezdeményezték a helyszínek kezelõi az új védjegyrendszer tavaly decemberi bevezetése óta - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklõdésére.

Az önminõsítések beérkezését követõen várhatóan februárban bonyolítja le a Magyar Kajak- Kenu Szövetség a helyszíni ellenõrzéseket. Azt követõen kerülhet sor az NGM, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által delegált tagokból álló bíráló bizottsági ülésre, amely javaslatot tesz a nemzetgazdasági miniszternek a védjegyhasználat engedélyezésére - írták.

Az új védjegy bevezetésérõl tartott sajtótájékoztatón Ruszinkó Ádám, turizmusért felelõs helyettes államtitkár elmondta: a Lapátos vízi megállóhelyek elnevezésû, a vízitúra megállóhelyeket minõsítõ rendszer tulajdonosa az NGM, az operatív mûködtetésében a szakmai partner a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Az új védjegy 4 különbözõ kategóriát tartalmaz, egy állomáshely az 1-lapátostól egészen a 4-lapátosig terjedõ minõsítést szerezhet hasonlóan a szálláshelyek csillagozásához. A védjegyhasználati jogosultságot az elnyert kategóriára 3 évre lehet megszerezni, a használat jogszerûségét évente és szúrópróbaszerûen is ellenõrzi majd a minõsítõ bizottság. A rendszerhez bármely szervezet csatlakozhat, amely már mûködõ vízitúra megállóhelyet üzemeltet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!