2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Eszét vesztve szúrt a felszarvazott férjForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-05 09:28:41
Jogerõsen is lezárult a halálos szerelmi dráma miatt indult büntetõügy.

A Debreceni Törvényszék által tavaly novemberben elsõ fokon kiszabott 5 év 6 hónap börtönbüntetés után az ügyész súlyosításért, a védõ enyhítésért fellebbezett M. Tibor büntetõügyében. Az ebesi férfi 2012 õszén rajtakapta feleségét, és felindulásában halálra szurkálta a nõt. A Debreceni Ítélõtábla hétfõn – immár jogerõsen – helybenhagyta a törvényszék határozatát, így a vádlott legkorábban a szabadságvesztés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.
Esély sem volt

A tényállás szerint M. Tibor és felesége 2007-ben házasodtak össze. A feleség idejét a háztartási teendõk mellett a gyermeknevelés töltötte ki. A házaspár között több alkalommal tettlegességig fajult a vita a férj féltékeny természete miatt, illetve a családnak lakáshitele miatt megélhetési gondjai is voltak.

2012 õszén a feleség a vádlott ötletére lovaglóleckékbe kezdett. Egyik este, amikor a férj dolgozni ment, az asszony elhívta magához a lovasedzõt. Azonban M. Tibor váratlan ötlettõl vezérelve hazament a munkahelyérõl, és hiányos öltözetben találta az asszonyt a partnerével együtt. Utóbbit a vádlott elzavarta, míg feleségével veszekedni kezdtek. A nõ válási szándékát hangoztatta, amikor a férj felkapott egy 13 centiméter pengehosszúságú kést a konyhapultról. Házastársa kimenekült a lakásból, a vádlott azonban az utcán üldözõbe vette, fellökte, majd a földre zuhant asszonyt többször megszúrta. A sértett a helyszínen meghalt. M. Tibor ezután a rendõrségen bejelentette tettét. Az orvos szakértõk szerint a nõ életének megmentésére esély sem volt. Összesen 37 sérülést találtak rajta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!