2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Lebukott a gagyi hamis pénzzelForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-05 12:01:29
Folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás miatt két év börtönben letöltendõ – végrehajtásában 4 év próbaidõre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a 19 éves fiatalembert, aki hamis lengyel bankjegyeket adott el egy hajdúnánási pénzváltóban.

V. Richárdot emellett 150 napi tétel pénzbüntetéssel, azaz összesen 150 ezer forint pénzbüntetéssel is sújtotta a bíróság, amelynek végzése jogerõs – közölte Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivõje.

Mint arról beszámoltunk, a fiú január 5-én elõbb egy bankban próbálkozott a váltással, ám ott a pénztáros kiszúrta a hamis bankókat, ezért sietõsen távozott. Egy közeli pénzváltóban viszont sikerrel járt. A rendõrség a személyleírás alapján a Köztársaság téren fogta el a férfit, aki a kihallgatása során beismerõ vallomást tett.

Tatár Tímea azt mondta, a bíróságon azt vallotta V. Richárd, hogy a kifejezetten rossz minõségû három darab 50 z³otys bankjegyet egy fás kamrában találta, amire tanúja is volt. A fiú otthonában és számítógépén sem találtak pénzhamisításhoz szükséges rajzot vagy az elõállításhoz szükséges eszközöket – tudtuk meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!