2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Áprilistól nyílhatnak majd meg a pénzcsapokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-08 09:37:49
A támogatási rendeleteket a tárca elkészítette, a közigazgatási egyeztetés még tart.

Várhatóan április elsejétõl nyújthatják be idei egységes elektronikus agrártámogatási kérelmeiket a kifizetõ ügynökségként mûködõ Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) a gazdálkodók.
Még nem zárták le

Az egységes kérelmekben – ahogy eddig is – egyaránt szerepelnek majd a közvetlen kifizetésekhez és az agrár-vidékfejlesztéshez kapcsolódó jogcímek. A Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) január-márciusban jelenteti meg az új Közös Agrárpolitika (KAP) közvetlen támogatásaihoz kötõdõ rendeleteket, a Miniszterelnökség viszont az új magyar agrár-vidékfejlesztési programról elfogadásáról szóló tárgyalásokat még nem zárta le Brüsszellel.
Mi mindenrõl?

Az egységes kérelmekrõl, az aktív gazdákról, a termeléshez kötött támogatási jogcímekrõl, a zöldítésrõl, a fiatal gazdákról, a kisgazdaságok egyszerûsített támogatásáról, illetve az egységes területalapú támogatásokról (SAPS) és az átmeneti nemzeti támogatásokról (ÁNT) jelentet majd meg rendeleteket az FM az új KAP közvetlen kifizetéseihez kapcsolódó hazai jogszabályalkotás részeként – közölte az agrárszektor.hu-val a tárca. A minisztérium a hét támogatási rendeletet – a 2015. január elsejétõl hatályos közösségi szabályokhoz igazodva - elkészítette, így azok most a közigazgatási egyeztetések különbözõ fázisaiban állnak, és várhatóan január-márciusban jelennek meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!