2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Acélhurokkal ejtették el az õzeketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-14 09:30:40
A nyíradonyi rendõrök elfogtak két férfit, akik az egyik hajdúsámsoni erdõben hurkokat helyeztek ki és több vadat elejtettek.

Az egyik helyi vadõr 2015. február 12-én 9 óra 58 perckor telefonon arról értesítette a Nyíradonyi Rendõrõrs parancsnokát, hogy a Hajdúsámson külterületén található erdõben acéldrótból készült hurkokat talált, amelyekkel szerinte több vadat is megfogtak.

A bejelentést követõen a rendõrök a helyszínen adatgyûjtést és tanúkutatást végeztek az ismeretlen orvvadászok azonosítása és felkutatása érdekében. A beszerzett információk alapján a Nyíradonyi Rendõrõs munkatársai aznap 11 óra 45 perckor elmentek egy 45 éves férfi hajdúsámsoni családi házához, ahol a feleség jelenlétében házkutatást tartottak. Az egyenruhások a házban két õz megnyúzott bundáját, több kilogramm vadhúst, 8 darab õztrófeát, illetve a hurok készítéséhez szükséges fémhuzalokat találtak és foglaltak le. Ezt követõen a rendõrök egy 34 éves helyi férfi ingatlanjában is házkutatást tartottak, akinek lakásában több kilogramm, már feldolgozott õzhúst foglaltak le.

A körzeti megbízottak H. Lajost, valamint B. Krisztiánt elfogták és bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Hajdúsámsoni Körzeti Megbízotti Irodába elõállították. A nyomozók a két gyanúsítottat a Nyíradonyi Rendõrõrsön kihallgatták, amely során beismerõ vallomást tettek.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi a hajdúsámsoni erdõben több hurkot is kihelyezett, amelyek közül egyel 2015. február 11-én 20 óra körüli idõben egy õzbakot elejtettek. Az állatot hazavitték és közösen feldolgozták. Megállapítást nyert az is, hogy az ezt megelõzõ napokban H. Lajos a hurkok segítségével már csapdába csalt két õzet, amelyeket megnyúzott, feldolgozott és lefagyasztott.

A Hajdúhadházi Rendõrkapitányság Nyíradonyi Rendõrõrse H. Lajossal és B. Krisztiánnal szemben – õrizetbe vételük mellett – orvvadászat és lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!