2022. december 3. Szombat, Ferenc, Olívia.
 
Forinthitelek – Elsõ fokon pert vesztett a K&H BankForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-14 13:57:27
Elutasította a bíróság elsõ fokon a K&H Bank Zrt. keresetét a magyar állam ellen, amelyet a pénzintézet a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban nyújtott be.

A pénteken, Budapesten kihirdetett ítéletben a Fõvárosi Törvényszék a felperes bankot egyben 5 millió 972 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte. Az ítélet ellen nyolc napon belül lehet fellebbezni.

A bíró rövid szóbeli indoklásában az elutasítás legfontosabb okaként említette, hogy nem teljesült maradéktalanul az átláthatóság követelménye a per tárgyává tett feltételekben. Ezen belül az oklistát emelte ki a bíró, amelyben a feltételek a kezdeti idõszakban még túl bizonytalanok voltak, meghatározhatatlan fogalmakat tartalmaztak, igaz, késõbb egyre precízebbek lettek. A Kúria jogegységi határozata szerint az átláthatóság feltétele, hogy a pénzügyi intézmény meghatározza, az oklistában megjelölt körülmények milyen okból, milyen módon és mértékben hatnak ki a kamatra, a díjra valamint a költségre, mekkora emelést tesznek lehetõvé - jelezte a bíró.

Rámutatott: ez a követelmény lényegében egyik feltétel esetén sem teljesült, még a legújabb, legrészletesebb oklista sem felelt meg az átláthatóság követelményének.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!