2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Valentin-nap - Akciós ajánlatokkal magas a foglaltság a szállodákbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-14 14:30:47
Akciós ajánlatokkal készültek a Valentin-napra a magyarországi szállodák, ahol az MTI tudósítói által készített körkép szerint kiemelkedõen magas lesz a foglaltság.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének fõtitkára az MTI-nek elmondta: a szállodák februárban az évszaknak megfelelõ akciós csomagajánlatokkal készülnek a farsangi illetve Valentin-napi idõszakra. Mivel idén a Valentin-nap hétvégére esik, sokan használják ki a lehetõséget, és pihenéssel töltik wellness-szállodában - tette hozzá. A szakértõ szerint jellemzõen a három -, négycsillagos szálláshelyek keresettek, és a fürdõvárosok népszerûek.

Már szerdán délelõtt 90 százalék fölött járt a szobafoglalás Valentin napot is magában foglaló hétvégére a bükfürdõi Danubius Health Spa Resort szállodában a szállodaigazgató tájékoztatása szerint. A kétszáz szobával, önálló gyógy- és élményfürdõvel rendelkezõ szálloda a családok körében is egyre népszerûbb, vendégeik nagyobb része belföldrõl, kisebb része pedig elsõsorban Csehországból, Ausztriából és Németországból érkezik. A Valentin-nap alkalmából egy romantikus gyertyafényes vacsorát, ezt követõen pedig szintén gyertyafényes, hangulatos fürdõzést ajánlanak vendégeiknek.

Zalában fõként a gyerekes családok foglalásainak köszönhetõen teltházzal várja a Valentin-napi hétvégét a Hévízhez közeli Alsópáhokon mûködõ Kolping Hotel Spa & Family Resort. A 450 ágyas szálloda igazgatója szerint a foglaltság nem annyira a szerelmesek ünnepének, mint inkább a farsangi programjaiknak köszönhetõ. Hozzátette: ezen a hétvégén sem kiemelt árakkal, hanem a téli szezonban szokásos árakon kínálták szobáikat, ennek is köszönhetõ, hogy a januári csendesebb idõszak után februárban már minden hétvégéjükön kiemelkedõen magas a foglaltság. A vendégek háromnegyede magyar, a többi német turista.

Pest megyében is megteltek a wellness szolgáltatásokat nyújtó hotelek, közöttük elfogytak a helyek a monori háromcsillagos superior Nyerges Hotel Termálban. A szálloda igazgatója kiemelte, hogy rendkívül nagy volt az érdeklõdés a Valentin-naphoz kacsolódva, és nem is tudtak minden érdeklõdõt fogadni. A szobákat két héttel vagy még korábban lefoglalták, a vendégek fõleg belföldiek.

Teltházat könyvelhet el a Szentendre történelmi belvárosában található négycsillagos Bükkös Hotel & Spa az igazgató tájékoztatása szerint. Valentin-napi romantikus ajánlatukban egy-egy pohár bor, gyertyafényes vacsora is szerepel. A vendégek, akiknek 80 százaléka belföldi, két éjszakát és három napot tölthetnek el a dunakanyari városban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!