2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A nagy zsákbamacskaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-16 11:21:06
Forduljunk valamelyik márkaszervizhez a használt autó megvásárlása elõtt!

Az elmúlt évben közel százezer használt személyautó érkezett külföldrõl hazánkba. Tapasztalatlan vásárló számára nagy kockázatot jelent, hogy ezen autók jelentõs része idõs és ellenõrizhetõség szempontjából „zsákbamacska” jellegû.
Lépésrõl-lépésre

A Magyar Gépjármûimportõrök Egyesülete az import és belföldi eredetû használt autót vásárolni kívánó ügyfelek érdekében javasolja az alábbi lépéseket a vásárlás elõtt annak érekében, hogy kerüljék el, illetve csökkentsék a kockázatot. A kiválasztott autó történetének lekérdezésére egyedül a kocsi tulajdonosa, így az eladó jogosult. Ezért kérjük meg õt, hogy egy – kizárólag a vevõ által kiválasztott – a jármû márkájának megfelelõ márkaszervizbe vigyék el együtt a gépkocsit, ahol kérdezzék le az autó szerviztörténetét, a kilométeróra-állásokkal együtt. Fontos, hogy az idõszaki szervizeket elvégezték-e. Milyen káreseményes javítások voltak az autón? Milyen egyéb javítások voltak rajta? Magánszemély(ek), vagy cég(ek) voltak-e a tulajdonosai? Végezzenek el az autón egy állapotfelmérést és errõl készítsenek hivatalos szervizdokumentumot. Ez terjedjen ki a kocsi közlekedésbiztonságot befolyásoló mûszaki elemeinek állapotára (kormány, fékek, futómû, felnik, gumik), az autó további fontos, a mûködést befolyásoló, részegységeire (motor, sebességváltó, differenciálmû), az általános mûszaki és esztétikai állapotára (festék rétegvastagság mérés, fényezés, ajtók, ablakok, szélvédõk állapota, esetleges folyadék csepegések, stb.). Amennyiben az eladó nem hajlandó a bevizsgáltatásra, javasoljuk, hogy a vevõ álljon el szándékától és keressen másik eladót.
Nem szégyen az…

A vevõ ragaszkodjon az autó próbautas kipróbálásához, amikor õ maga vezeti a jármûvet. Ha van az ismeretségi körében olyan szakember, aki az autókhoz, és a vásárlás egyéb területeihez ért, kérje ki a tanácsát és/vagy vonja be a vásárlási folyamatba. Ha az autót a vevõ megvásárolta, javasoljuk a motor-, sebességváltó- és differenciálmû olajok, valamint a fékolaj, a kuplung- és a kormányszervó-olaj lecserélését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!