2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ki kezelje a Facebook-profilját a halála után?Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-17 09:41:38
Amerikában már bevezették és hamarosan nálunk is új funkcióval bõvül a közösségi oldal.

A Facebook lehetõséget ad ezentúl a számunkra, hogy kijelöljünk egy személyt arra az esetre, ha meghalnánk, hogy eldöntse, mi legyen a profilunkkal – idézte a Mashable-t a marketingmorzsak.hu.

Mint írják, az oldal biztonsági beállításai között ezentúl bárki megadhatja, hogy melyik ismerõse döntsön abban az esetben, ha meghalna – például alakuljon-e át a profilunk emlékoldallá. Ebben az esetben már nem lehet az elhunytat ismerõsnek jelölni, illetve hirdetésben sem tûnik majd fel. De arra is lesz lehetõség, hogy töröljék a profilt.

Az emlékoldallá nyilvánítás régi intézmény már, eddig valamilyen módon igazolni kellett a halál tényét, akár halotti anyakönyvi kivonat másolatával, akár egy hivatalos helyen megjelent cikkel. Az emlékoldalon elérhetõek a már feltöltött képek, megosztott állapotfrissítések, illetve mások kifejezhetik a részvétüket.

Most az új funkció bevezetésével az „örökösünk” reagálhat az ismerõsnek jelölõ kérésekre, ugyanakkor az üzenetekhez, vagy a fiók egyéb beállításaihoz nem férhet hozzá.

A lap azt írja, az új beállítás már elérhetõ Amerikában, és hamarosan világszerte bevezetik azt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!