2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
NGM: átmeneti szabályozás lép életbe a szakképzõ iskoláknálForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-18 12:17:09
Átmeneti szabályozást léptet életbe a szakképzõ iskolák felvételi eljárásánál a kormány, miután a februári, szakmaszerkezeti döntésrõl szóló kormányrendeletben a korábban közzétett tervezethez képest megváltoztak a keretszámok és a képzési irányok - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményébõl, amelyet kedden juttatott el MTI-hez.

A tervezett képzési irányok, keretszámok a társadalmi egyeztetés során már tavaly szeptemberben ismertté váltak - írja az NGM.

A tájékoztatás szerint az elõzetes tervezethez képest kedvezõbb helyzetbe kerülõ, új szakmák indítására lehetõséget kapó szakképzõ intézmények számára a kormány a vonatkozó szabályok és határidõk ideiglenes módosításával megteremti a lehetõséget a felvételi eljárásba történõ bekapcsolódásra és a kapott új képzési lehetõségek keretszámainak feltöltésére. Ehhez kapcsolódóan az érintett szakokra jelentkezõ tanulóknak is lehetõségük lesz az eredeti továbbtanulási szándékuk és jelentkezésük megváltoztatására - derül ki a minisztérium közleményébõl.

Több szakképzõ iskola ugyanakkor a társadalmi egyeztetésen megismert tervezettõl eltérõ, azt meghaladó mértékben, felesleges kockázatot vállalva tervezte meg a felvételi keretszámait és fogadta a tanulói jelentkezéseket - írja az NGM. A tanulókat azonban emiatt nem érheti hátrány, mert képzésük más, a jelentkezési lapjukon másodikként, harmadikként megjelölt szakképzõ intézményben megvalósulhat - teszik hozzá.

A megváltozott felvételi lehetõségekrõl, valamint az iskolák és a szülõk ezzel összefüggõ teendõirõl az Oktatási Hivatal honlapján közzétett tájékoztató segíti az iskolákat, amelyet elektronikus úton közvetlenül is megkaptak - olvasható az NGM közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!