2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Még többet torkoskodhatunk?Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-02-19 08:59:30
Vannak még gasztronómiailag megfogható, néphagyományra alapozható jeles napok a magyar naptárban, amelyekre lehet a Torkos csütörtökhöz hasonló akciókat építeni - mondta a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese a Ma reggelben.

Holnap ismét fél áron lehet kipróbálni a magyar vagy akár a nemzetközi gasztronómia remekeit, idén is megrendezik ugyanis a Torkos csütörtököt. A részt vevõ éttermek minden évben a hamvazószerda utáni csütörtökön kínálják ételeiket, 50 százalékos kedvezménnyel. A kínálat bõséges. Az érdeklõdõk a halászcsárdától az art caféig, a gyorsétteremtõl a prémium kategóriás vendéglátóhelyig válogathatnak országszerte. A rendezvény idén nemcsak hazánk kulturális és gasztronómiai értékeire szeretné ráirányítani a figyelmet, hanem a minõségi magyar sertéshús fogyasztásának pozitív egészségügyi és gasztronómiai vetületeire is.

A Torkos csütörtök népszerûségét jelzi, hogy az idei évben is az éttermek többsége kifejezetten keresi a csatlakozási lehetõséget, számos vendéglõ meghosszabbított nyitva tartással és kedvezménnyel várja az étterembe látogatókat – emelte ki Lipcsey György Imre a keddi 180 percben. A csatlakozó éttermeknek ilyenkor is teljes étlappal kell elõrukkolniuk – jelezte a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese már a szerdai Ma reggelben, hozzátéve, hogy a kérdõíveken beérkezett válaszok alapján a részt vevõ éttermek 95 százaléka forgalom-, közel 90 százaléka pedig bevételnövekedésrõl is beszámol ezeken a napokon. A cél, hogy az akció folyamatosan megújuljon, hiszen vannak még gasztronómiailag megfogható, néphagyományra alapozható jeles napok a magyar, illetve a nemzetközi naptárban, amelyekre szintén lehet ilyen akciókat alapozni - hangoztatta Lipcsey.

A szakember beszámolt arról is, hogy a tízéves évforduló alkalmából a közel hatszáz regisztrált étterem közül közjegyzõ elõtt tíz éttermet sorsolnak ki, amelyek így lehetõséget nyernek a Magyar Turizmus Zrt. rendezvényén való megjelenésre, reklámozásra illetve szolgáltatásuk értékesítésére. A nyereményjáték mellett az idei Torkos csütörtök újdonsága, hogy határon túli éttermek irányába is nyitott a csatlakozási lehetõség, a Magyar Turizmus Zrt. külképviseletein keresztül az egész Kárpát-medencében népszerûsíti a programot. A Torkos csütörtökhöz csatlakozott éttermek listájáról az említett torkoscsutortok.itthon.hu honlapon, illetve az Agrármarketing Centrum Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklõdõk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!