2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Zsinegeltek, szúrtak, raboltak a vádlottakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-19 13:21:53
A tízezer forintot alig haladta meg a zsákmány…

Fegyházbüntetést, illetve fiatalkorúak börtönében letöltendõ szabadságvesztést kért az ügyészség egy 22 éves balmazújvárosi férfira és 17 éves társára; a vádlottak késsel mentek rabolni egy nyíracsádi lakóházba.

A bûncselekmény még tavaly májusban történt. A megyei fõügyészség tájékoztatása szerint a tettesek egy férfi televízióját akarták megszerezni. Elõbb a készülék gazdájának elkábításával próbálkoztak: tíz szem „gyógyszert” (nem tudni, miféle szert) oldottak fel borban, meg is itatták vele, de a sértett túl keveset fogyasztott, ráadásul a fiúk távozása után kiborította a bort.

A vádlottak azonban éjszaka visszatértek: késsel a kézben berúgták az ajtót, a felnõtt egy mûanyag csövet is magához vett. A házigazda kezét-lábát zsineggel összekötözték, majd a tévé mellett kozmetikai szereket és egy magnót is „összekészítettek”.

A sértett ekkor ébredezõ barátját, aki fel akart kelni egy ágyból, az idõsebbik vádlott a csõvel többször fejbe vágta, majd konyhakésével megszúrta. A támadók ezt követõen távoztak.

A szúrt, vesetájéki sérülés 8 napon túl gyógyult, és a nyomozó hatóság álláspontja szerint a döfés akár életveszélyesnek is bizonyulhatott volna (testtájék, erõ, stb.).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!