2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Rádiós és filmes pályázatokról döntött a médiatanácsForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-23 09:09:43
Ideiglenes engedéllyel sugározhat három fõvárosi rádióadó a médiatanács e heti ülésén született döntés értelmében - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint azért kötnek ideiglenes hatósági szerzõdést a Tilos Rádiót a 90,3 MHz-en mûködtetõ Tilos Kulturális Alapítvánnyal, a Gazdasági Rádiót a 105,8 MHz-en üzemeltetõ Mûsor-Hang Mûsorszolgáltató Zrt.-vel és a Klasszik Rádiót a 92,1 MHz-en sugárzó Aeriel Rádió Mûsorszóró Kft.-vel, mert eddigi szerzõdéseik lejártak, és a frekvenciák hasznosítására kiírt új pályázati eljárások még folyamatban vannak.

Arról is döntött a médiatanács, hogy hiánypótlásra szólítja fel a Nyíregyháza 100,5 MHz körzeti rádiós pályázat egyetlen jelentkezõjét, a frekvenciát jelenleg is üzemeltetõ Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft.-t.

A testület 80 ezer forint bírságot szabott ki a Mária Rádió Mór 92,9 MHz közösségi rádió médiaszolgáltatójára, mert a hatósági ellenõrzések során bebizonyosodott, hogy a szerzõdésében vállaltakhoz képest kevesebb szöveges tartalmat, több ismétlést adott közre, valamint nem teljesítette a magyar zene heti arányára a törvényben elõírt 50 százalékos követelményt sem.

A médiatanács jóváhagyta az Escher Károly-pályázat idei, 20 millió forintos keretösszegét. A pénz elõre nem tervezhetõ magyar vonatkozású, kiemelten fontos történelmi, kulturális vagy társadalompolitikai események azonnali helyszíni forgatásainak támogatására használható fel úgy, hogy a forgatási nyersanyag felhasználásával kulturális értéket tartalmazó dokumentumfilmek vagy ismeretterjesztõ filmek készüljenek.

A jelentkezéseket a felhívás megjelenésétõl folyamatosan várják a keretösszeg kimerüléséig, amelyeket a korábbi évekhez hasonlóan hetente bírál el a testület. Pályázónként legfeljebb 2 millió forint támogatás nyerhetõ el.

A Magyar Média Mecenatúra program keretében meghirdetett pályázattal az elmúlt két évben 15 esemény forgatását támogatta a médiatanács - áll a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!