2024. április 24. Szerda, György.
 
Férfi fogamzásgátlás – közelebb mint valahaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-26 10:09:30
Úgy tûnik, a férfi fogamzásgátlók ideje még nem jött el, de néhány éven belül rátalálhatnak a megoldásra.

Számos fogamzásgátló módszer létezik nõk számára, de a férfiaknak egyelõre igencsak korlátozottak a lehetõségeik – olvasható a Wired.com-on. Néhány kísérlet és kutatás elvégzése után itt van a két legkecsegtetõbb kilátás a férfiak nemzõképességének szabályozására.

Az egyik módszer a H2-gamendazole, ami megakadályozza, hogy a spermiumok teljesen kifejlõdjenek. A ki nem fejlõdött spermiumok így nem is alkalmasak a megtermékenyítésre, hiszen gyakorlatilag nincsenek. Joseph Tash biológus szakterülete az emberi szaporodás és 2001 óta foglalkozik a módszerrel. A kutatás jelenleg az állatkísérleteknél tart, valószínûleg sokat kell még várnunk míg a gamendazole-t a gyógyszertárak polcain láthatjuk.

A másik módszer a JQ1 molekulát alkalmazza. A JQ1 elfeledteti a férfiak testével hogyan termeljen spermát. Korábbi kutatások során hasonló módszert alkalmaztak rákos betegeknél, a testük „elfelejtett” rákos sejteket termelni. Jelenleg a kutatóknak találniuk kell egy olyan verziót a JQ1 molekulából, amik nem járnak furcsa mellékhatásokkal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!