2024. február 24. Szombat, Szökőnap.
 
Mi lesz Kimi Raikkönennel?Forrás: Index
Utolsó módosítás: 2009-11-17 15:19:51
Jenson Buttont állítólag hamarosan bejelenti a McLaren, így Kimi Raikkönen egyetlen esélye elveszni tûnik. A Mercedesnél van még szabad hely.

A McLaren az egyetlen lehetõségem a Forma-1-ben – nyilatkozta Kimi Raikkönen a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon, ám azóta sem állapodott meg az angolokkal. Lewis Hamilton helye biztos a csapatnál, és a Guardian úgy tudja, már Jenson Buttoné is.

 

A lap szerint évi 6 millió fontos – közel 7 millió eurós – fizetésért három évre ír alá a világbajnok, kiszorítja az exferrarist.

”Csak nyerõ autó érdekel, amivel a bajnokságért hajthatok” – hangzott Raikkönen legfontosabb kikötése, vagyis valószínûleg a Brawn GP-bõl alakuló Mercedes GP marad neki.

Az elsõ hírek szerint a németek teljes német csapatot akarnak, a már biztos Nico Rosberg mellé Nick Heidfeldet, ám ezt az istálló három vezetõje is cáfolta hétfõn.

 


Timo Glock leszerzõdött a Manorhoz

Az újonc Manor GP csapatnál folytatja Forma-1-es pályafutását Timo Glock. A 27 esztendõs pilóta kétéves szerzõdést kötött a brit istállóval, miután eddigi csapata, a Toyota a szezon végén kivonult az F1-bõl. A német eddig 37 futamon indult, kétszer második lett. A legutóbbi három nagydíjat baleset miatt ki kellett hagynia.

A Manor GP-t 1990-ben alapították, eddig alsóbb osztályokban szerepelt. Többek között foglalkoztatta az F1-ben késõbb világbajnok finn Kimi Raikkönent és brit Lewis Hamiltont is. (MTI)”Biztosíthatok mindenkit, a feltételezés helytelen, a Mercedes nemzetközi vállalat. Egy német pilóta jó lenne, kétségtelen, de nincs szükség kettõre, nem ez a célunk” – mondta Nick Fry igazgató.

A Mercedes-motorsportfõnök Norbert Haug állítja: ”Ez egy nemzetközi csapat lesz, mert a Mercedes nemzetközi játékos. A legjobb pilótákat akarjuk, de semmiképp nem tiszta német istállót”.

A Daimler-elnök Dieter Zetsche: ”Nem ellenkeznénk, ha az egyik pilótánk német lenne, de még ez sem feltétel”.

Egyértelmûnek tûnik, Raikkönennek van esélye, de anyagi igényeit mindenképp háttérbe kell szorítania. "Költséghatékonyabbak leszünk, mint bármelyik csapat" - jelentette ki Haug.

 


Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkõzzön a legügyesebb magyar autóvezetõkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklõdõknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltõk közül 120 résztvevõt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkõzhet Rosberggel is.

A német versenyzõ Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!