2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Workshop a kábítószer-fogyasztók számának csökkentéséértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-27 12:21:29
Workshopon és kerekasztal-megbeszélésen vettek részt a hajdú-bihari rendõrök.

A Debreceni Kábítószerügyi Egyeztetõ Fórum és a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet Nemzeti Drogmegelõzési Irodája – a „Legyen más a szenvedélyed” projekt keretében – 2015. február 24-én Debrecenben, a Simonffy utcai Ifjúsági Házban workshopot tartott.

A rendezvényre és az azt követõ „kerekasztal” megbeszélésre meghívást kaptak a Debrecenben szolgálatot ellátó bûnmegelõzési tanácsadók, a megyei rendõr-fõkapitányság bûnmegelõzési osztályvezetõje és a debreceni körzeti megbízottak is.

A résztvevõk a Nemzeti Drogellenes Stratégiáról, a helyi szervezetek egyeztetési folyamatainak lehetõségeirõl tanácskoztak.
A „Nemzeti Drogellenes Stratégia 2013-2020”-ról szóló 80/2013. (X.16.) országgyûlési határozat célul tûzte ki a kábítószer probléma kezelését, amelynek érdekében fontos, hogy a különbözõ szervezetek és a helyi közösségek együttmûködjenek.

A rendezvény keretében a különbözõ szervezetek képviselõinek lehetõsége nyílt arra, hogy személyesen is megismerjék Debrecen város bûnmegelõzési tanácsadóit, akik a workshop keretében megosztották a résztvevõkkel a kábítószer-fogyasztás felismerésével és megelõzésével kapcsolatos ismereteiket. A bûnmegelõzési osztályvezetõ tájékoztatta a résztvevõket a megyei rendõr-fõkapitányság kábítószer-fogyasztás megelõzését célzó intézkedéseirõl (a biztonságra nevelõ iskolai programokról, a drog-prevenciós összekötõk szerepérõl, feladatairól).

A workshop résztvevõi megállapodtak abban, hogy a debreceni kábítószer-helyzet kezelése érdekében folyamatos kapcsolatban lesznek, rendszeresen megosztják egymással tapasztalataikat, és cselekvési tervet készítenek a kiskorú kábítószert kipróbálók számának csökkentése érdekében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!