2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A hét végéig lehet befizetni a kötelezõ biztosítás idei elsõ díjátForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-28 09:02:09
Az év végi évfordulóval új kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítást (kgfb-t) kötõknek legkésõbb a hét végéig rendezniük kell az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletet - hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mivel a március 1-jei határidõ az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik, csekken már nem lehet feladni a díjat. Mitöbb idén március elseje vasárnapra esik, így az összegnek a gyakorlatban már február 27-én meg kell jelennie a biztosító számláján.

Péntek délelõtt átutalással, azután az adott biztosító ügyfélszolgálati irodájában személyesen lehet fizetni, ugyanakkor fontos figyelembe venni, hogy a kirendeltségek pénteken gyakran hamarabb zárnak, s hogy már több biztosító nem mûködtet pénztárat az ügyfélszolgálati pontjain - olvasható a közleményben.

A szövetség hangsúlyozta, hogy bár a biztosítók kár esetén már január elsejétõl fizetnek, a törvény az ügyfeleknek 60 napos díjfizetési haladékot tesz lehetõvé. A díjfizetés elmaradása következményekkel jár, amely alól a meg nem kapott csekk vagy számla sem mentesíti az ügyfelet.

Aki nem fizet idõben, annak megszûnik a kgfb szerzõdése és a biztosítás nélküli idõszakra köteles naponta 270-630 forint fedezetlenségi díjat fizetni.

Utólag csak az eredeti biztosítójával állíthatja helyre a szerzõdést az autós, visszamenõleg a türelmi idõre járó díjat is le kell rónia és választási lehetõség nélkül azonnal a teljes évre járó biztosítási díjösszeget kell kifizetnie. Mindhárom összegre meg kell fizetni a 30 százalékos baleseti adót is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!