Utolsó módosítás: 2015-03-02 08:07:46 |
|
A müzli az egyik legegyszerûbben elkészíthetõ reggeli. Nem kell hozzá más, mint némi aszalt gyümölccsel, olajos maggal felturbózott müzlikeverék, tej, joghurt, lehetõség szerint friss gyümölcs. A müzli azonban nem mindig így festett – írja a mindmegette.hu. A müzli Svájc kulináris büszkesége, Maximilian Oskar Bircher-Benner találmánya. Az orvos kidolgozott egy friss gyümölcsökre alapozott diétát, a nyers almára alapuló fogást a saját szanatóriumában idõzõ páciensei számára 1902-tõl tálalta fel, de nem reggelire, hanem könnyû vacsoraként. A keverék zabpehelybõl, héjjal és magházzal együtt pépesített almából, esetenként diófélébõl, némi citromlébõl és sûrített tejbõl állt. A lényeg a friss almában rejlett. A reformdoktor ugyanis úgy vélte, hogy az alma biológiailag hatékony természetes fénymennyiséggel rendelkezik, amelynek köszönhetõen az emberi szervezet – ahogy õ nevezte – életerõre kap.
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|