2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Mobil applikációk álláskeresõknekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-04 16:21:57
A Kutatópont felmérése alapján az okostelefonok aránya hazánkban 39 százalék volt 2015 januárjában. Mivel az internetezésre alkalmas mobileszköz-ellátottság folyamatosan növekszik a magyar felnõtt társadalomban, ezért érdemesnek láttuk összegyûjteni azokat az applikációkat, melyek segíthetik álláskeresõinket.

Cvonline.hu

A Cvonline.hu állásportál applikációjával már utazás közben is böngészheted az állásokat, elmentheted õket vagy akár jelentkezhetsz is rájuk. Profiloldaladra belépve beállíthatod továbbá, hogy a legfrissebb téged érdeklõ állásokról mindig kapj értesítést. Az applikáció elérhetõ már iOS és Android telefonokon is.

LinkedIn

Egyre elterjedtebb hazánkban is a LinkedIn, mint üzleti közösségi hálózat. Létre tudunk hozni egy profiloldalt magunknak, ahol a készségeinket, szakmai tapasztalatainkat és tanulmányinkat tudjuk feltölteni, ugyanúgy mint egy online önéletrajzot. Számos HR vezetõ és a toborzási cég alkalmazza arra, hogy jelöltekre találjon. Az applikáció használatával be tudunk jelentkezni a profilunkba, meg tudjuk, hogy a minket érdeklõ cégek milyen nyitott pozíciókat kínálnak, illetve számos hasznos szakmai cikket is tudunk olvasni.

BPMenetrend

Érdemes letöltenünk a BPMenetrend alkalmazást, ha Budapesten keresünk állást és tömegközlekedéssel szoktunk utazni. Állásinterjúra való készülõdésnél sokat segíthet, meg tudjuk nézni a következõ indulási idõpontokat, egybõl látjuk, hogy mennyit kell még várnunk.

BKK Info

A fentiek mellett hasznos lehet még a BKK Info alkalmazása, mely percre kész tömegközlekedési információkkal lát el bennünket a menetrendi és járatváltozásokról azonnal, push üzenet formájában.

Waze

A Waze a világ legnagyobb közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazása. Ha autóval közlekedünk érdemes használnunk, mert valós idejû közlekedési- és útinformációkat tartalmaz, így idõt és üzemanyagköltséget tudunk megspórolni a használatával.

Köpönyeg

Az idõjárással kapcsolatban segíthet a Köpönyeg.hu alkalmazása, mely 3200 magyarországi településre tud 15 napos elõrejelzést és 20 000 külföldi városra pedig 10 napos prognózist biztosítani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!