2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Ismét elérhetõ az ekáer-rendszerForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-05 10:37:52
Ismét elérhetõ az ekáer-rendszer, amely kedd este néhány órán keresztül nem mûködött - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján kedd éjszaka közzétett rendkívüli közleménybõl.

A NAV azt írta: az este fél nyolctól az ekáer-rendszerben (elektronikus közúti áruforgalmi ellenõrzõ rendszer) fennálló központi hálózati problémát 23 óra 10 perckor elhárították.

A közlemény arra is kitér, hogy a bejelentéseket legkésõbb az üzemzavar megszûnését követõ munkanapon teljesítsék az adózók.

A vonatkozó rendelet kimondja: ha az ekáer-rendszerben üzemzavar történik, az adóhatóságnak a zavarról rendkívüli közleményt kell közzétennie a honlapján. A szabályozás rögzíti: ha az ekáer elektronikus felület üzemzavar vagy karbantartás miatt, vagy az internet-szolgáltatás elégtelensége miatt nem érhetõ el, a bejelentés elmulasztása miatt az adózó nem szankcionálható és a bejelentéseket az akadály megszûnését követõ munkanapon kell teljesíteni.

Az idén életbe lépett elektronikus közúti áruforgalmi ellenõrzõ rendszer lényege: minden útdíjköteles - 3,5 tonna össztömeget meghaladó - jármûvel történõ fuvarozás feltétele az, hogy a fuvarozó rendelkezzen ekáer-számmal. Az új szabályozás célja a jogkövetõ piaci szereplõk helyzetbe hozása, tevékenységük elismerése, az átláthatóság biztosítása, az áfacsalás teljes kiszorítása az országból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!