2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Profitálhatunk az amerikai gazdaság növekedésébõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-05 11:25:11
Amerika erõs gazdasága pénzt hozhat a magyarországi befektetõknek is.

Az Egyesült Államok gazdasága a korábbinál lassabb, de stabil növekedési ciklus közepén továbbra is biztos lábakon áll. A gazdasági növekedés legfontosabb mozgatórugója a lakossági fogyasztás, amely az alacsony energiaárak és munkanélküliség, valamint a bõvülõ jövedelmek következtében egyre erõsödik.
Növekvõ profit

Ennek köszönhetõen az amerikai vállalatok profitja is stabilan növekszik. A K&H erõs Amerika alap ebbõl a kiegyensúlyozott növekedésbõl, az Egyesült Államok Magyarországon is jól ismert óriásvállalatainak teljesítményébõl nyújt részesedést. Az Egyesült Államok gazdasága a Világbank és az elemzõi várakozások szerint is a magas jövedelmû, fejlett piacokét meghaladó tempót diktálhat a következõ években. A gazdasági növekedést az alacsony energiaárak mellett a kedvezõ költségvetési politika, az alacsony munkanélküliség és a lakossági jövedelmek bõvülése is támogatja.
Mind optimistábban

Ezek a tényezõk a fogyasztók hangulatát is meghatározzák, így egyre optimistábban tekintenek a jövõre, és ennek megfelelõen alakítják kiadásaikat is. Az egyre erõsödõ belsõ fogyasztás rendkívüli jelentõséggel bír, hiszen az amerikai gazdasági növekedés mintegy 70 százalékért a lakossági fogyasztás felelõs, ez a bõvülés legfontosabb pillére. Ez a stabil háttér pedig kedvezõen és támogatóan hat a helyi vállalatok profitkilátásaira, ami idén és jövõre is várhatóan 7 százalék körüli ütemben nõhet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!