2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
eNet: egyre többen interneteznek okostelefononForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-05 11:40:04
A felnõtt magyar internetezõk 62 százaléka használ okostelefont, ami 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az okostelefon-használók számának dinamikus növekedése egyúttal gyorsítja a mobilinternet terjedését is - derül ki az eNet Internetkutató és Tanácsadó Kft. és a Telekom januári felmérésébõl.

A "Jelentés az internetgazdaságról" kutatássorozat legfrissebb anyaga szerint az okostelefont használók 55 százaléka mobilinternetet és wifit egyaránt igénybe vesz webes böngészéshez, 36 százalék csak wifin keresztül, míg 3 százalék kizárólag mobilinternet-szolgáltatáson keresztül kapcsolódik a világhálóhoz készülékével.

A mobiltelefont használók több mint négytizede napi szinten veszi igénybe a telefonon elérhetõ internetes szolgáltatásokat. A megkérdezettek 41 százaléka a neten böngészik, ugyanennyien látogatják a közösségimédia-oldalakat, míg 36 százalékuk elektronikus levelezését intézi, 34 százalékuk pedig információt keres okostelefonjával.

A kutatásban résztvevõ mobilinternet-elõfizetõk abban egyetértettek, hogy a szolgáltatásoktól alapvetõen elvárható a fogyasztócentrikusság és a rugalmasság - például ne kapcsolják le azonnal a szolgáltatást túlfogyasztás esetén. A válaszadók számára mégis a megbízhatóság, a széles lefedettség és a szolgáltatás megfelelõ ára a legfontosabb.

Az okostelefont használók 61 százaléka saját bevallása szerint szinte soha sem kapcsolja ki készülékét, 46 százalékuk éjszaka is maga mellett tartja, míg 26 százalékuk elsõ dolga ébredés után ránézni.

Az internetezõk véleményét reprezentáló eNet kutatás 1204, 18 évnél idõsebb internetezõ megkérdezésével, 2015 januárjában készült.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!