2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Több mint 1,6 milliárdos csalási gyanú egy nyíregyházi kft.-nélForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-06 09:18:20
Több mint 1,6 milliárd forint összegû csalással gyanúsította meg a rendõrség az egyik nyíregyházi kft. cégvezetõjét és adminisztrátorát - olvasható a rendõrségi honlapján.

A police.hu oldalon szerdán a Zsaru Magazinra hivatkozva megjelentek szerint a kft. ügyvezetõje rövid lejáratú befektetést ígért ügyfeleinek, akiknek azt állította, hogy arany vásárlásából és eladásából három hónap után 15-40 százalékos hozamot kapnak a pénzükre.

A kft. összesen 663 befektetõtõl gyûjtött be pénzt, több mint 2,5 milliárd forintot, s a piramisszerû csalássorozat alatt 400 ügyfél soha nem látott viszont egyetlen forintot sem a pénzébõl, a kár összege 1,664 milliárd forint.

A cégvezetõ, egy 30 éves férfi, 2013 novembere óta elõzetes letartóztatásban van, míg az adminisztrátor, egy 30 éves nõ, aki a pénzek utalásával vett rész az ügyletekben, mint bûnsegéd, szabadlábon védekezhet.

A tájékoztatás alapján a cég, amely valójában semmilyen pénzügyi tevékenységet nem végzett, jó menõ vállalkozás látszatát keltette, irodákat bérelt Budapesten, Debrecenben, Tiszaújvárosban, Nyíregyházán, sõt a romániai Szatmárnémetiben is.

A cégvezetõ nagy értékû bérelt autókkal közlekedett, neves emberekre hivatkozott, akikkel persze semmiféle kapcsolata nem volt. Még az egyik ország vezetõjének a nevével is visszaélt, hogy bizalmat keltsen a befektetõkben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság gazdaságvédelmi osztálya a befejezõdött nyomozás 18 ezer oldalas iratanyagát vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek. A gyanúsítottak nevéhez köthetõ bankszámlákon pedig több tízmillió forintot zároltak, illetve nagy értékû vagyontárgyakat foglaltak le.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!