2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Banki elszámolás - A Raiffeisennél és az UniCreditnél egyelõre nem tapasztaltak kiemelkedõ forgalmatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-06 11:12:48
A banki elszámolás elsõ napjaiban sem az UniCreditnél, sem a Raiffeisennél nem tapasztaltak jelentõs forgalomnövekedést, az UniCredithez az elsõ két munkanapon körülbelül 30 végtörlesztõs elszámolási igény érkezett, a Raiffeisennél pedig a telefonos érdeklõdõk száma nõtt valamelyest - közölték a pénzintézetek az MTI érdeklõdésére.

A pénzügyi intézményeknek március elsejétõl kellett megkezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel.

A Raiffeisennél az MTI érdeklõdésére közölték, hogy egyelõre nem tapasztaltak a fiókhálózatban jelentõs forgalomnövekedést, ugyanakkor a call centeren keresztül többen érdeklõdtek. A végtörlesztõk közül többen is kérték már az elszámolást, erre a márciusi hónap áll rendelkezésre - írta a bank.

Az elszámolás miatti visszatérítés a most, illetve korábban devizalapú hitellel rendelkezõ ügyfélkörnek 2015. március 1. és április 30. között több körben, ütemezetten történik - emlékeztetett a Raiffeisen.

Az UniCredit az MTI érdeklõdésére közölte: országos fiókhálózatukban és telefonos ügyfélszolgálatukon egyelõre nem nõtt érzékelhetõen az elszámolással és a forintosítással kapcsolatosan érdeklõdõk száma.

A bank is kiemeli, hogy a devizaalapú hitelüket rögzített árfolyamon végtörlesztõ ügyfelek a törvényi szabályozás alapján 2015 márciusában kérhetik az elszámolást. Az erre szolgáló elsõ két munkanapon alig több mint 30 elszámolási igény érkezett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!