2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Embercsempészeket tartóztattak leForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-08 07:21:56
Koszovói albánok Németországba illegális kiutazásához nyújtott pénzért segítséget négy férfi.

Az illegálisan Magyarországra érkezett öt koszovói albán felvette a kapcsolatot a szintén koszovói állampolgárságú, de Magyarországon élõ gyanúsítottal, aki a migránsok Mikepércsrõl Németországba szállításával bízott meg egy albán és két magyar férfit. Tankolásra 110 eurót, egyéb költségekre 300 eurót adott.

Németországba február 24-én indultak. Az egyik magyar gyanúsított felvette az öt koszovóit a kocsijába és követte a másik magyar gyanúsított által vezetett felvezetõ jármûvet. Ebben az autóban utazott segítõként a negyedik gyanúsított is. Az országhatár elõtt lévõ Levél településig jutottak el, ott késõ este elfogták õket. Az embercsempészésre megbízást adó gyanúsítottat pedig másnap reggel a TEK munkatársai mikepércsi tartózkodási helyén fogták el.

A Debreceni Járási Ügyészség február 27-én benyújtott indítványa alapján a Debreceni Járásbíróság két gyanúsítottnál a szökés, elrejtõzés veszélye, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélyeztetésének okán, míg egy gyanúsítottnál, aki büntetett elõéletû és ezt a cselekményt is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, a bûnismétlés veszélye miatt is elrendelte az elõzetes letartóztatást 1 hónapra. A negyedik gyanúsított a bûncselekményt beismerte, és az eljárás eddigi szakaszában együttmûködött a nyomozó hatósággal. Esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el az ügyészség – tájékoztatta a Naplót dr. Pocsai Edit, fõügyész.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!