2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Besurranó betörõk lopnak a nagyobb lakótelepekenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-08 08:37:23
A rendõrség kéri, hogy még akkor is tartsuk zárva a bejárati ajtót, ha otthon vagyunk.

Egyik olvasónk szerint a tolvajok vagy a nyitva hagyott ajtón mennek be, vagy feltörik a lakásokat.

A legnagyobb közösségi oldalon mûködõ Debrecenben hallottam csoport tagjai megerõsítették az állítást, sõt arról is beszámoltak, hogy a Vénkertben, a Gyergyó, a Sinai Miklós, az Ibolya és a Viola utcán is jártak mostanában tolvajok. Az egyik hozzászóló leírta, hogy amíg a Domokos Lajos utcán bútort pakoltak, a lakásba besurrant valaki, aki egyik cimborájának a telefonját, neki a pénztárcáját, iratait tüntette el.
A rendõrség is tud róla

Szeptember 30-a óta a Jerikó utcáról négy betörést jelentettek a rendõrségnek, melyekkel kapcsolatban nyomozást folytatnak. Az elkövetõ módszere többnyire besurranásos lopás volt, azaz a lakásba a nyitott bejárati ajtón keresztül jutott be. Február 24-én azonban olyan is elõfordult, hogy a tettes megrongálta az ajtót – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányág.

Információink szerint, nagy a gyanúja annak, hogy ezekben az esetekben ugyanaz az elkövetõ.
Más esetek

A nyomozás során más lakótelepeken elkövetett besurranásos lopásokra is fény derült, de a jelenlegi adatok alapján úgy tûnik, hogy ott valószínûleg más hatolt be a lakásokba.

Tavaly egy hasonló Jerikó utcai esetben a rendõrség megtalálta a tettest. Erre most is van esély.

Zárni kellene az ajtót

Mivel a besurranásos lopások nagy részét nappal követik el, a rendõrség azt kéri a lakóktól, hogy még akkor is zárják be a bejárati ajtót amikor otthon vannak, mert nem biztos, hogy észreveszik a „hívatlan látogatót”. Ugyanez vonatkozik arra az esetre, ha csak rövid idõre hagyják el lakásukat a vendéget ki kísérni, vagy ismerõsökkel pár szót váltani.

Szellõztetéskor ne hagyják tárva a földszinti, illetve a függõfolyosóra nyíló lakás ablakait, ha nem tartózkodnak a szobában.

A régebbi típusú, úgynevezett tollas kulcsok egy speciális eszközzel kívülrõl is elforgathatók, így az ajtó kinyitható. Az ilyen kulcsot semmiképpen ne hagyjuk a bejárati ajtó, vagy a kapu zárjában – hívta fel a figyelmet a rendõrség.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!