2023. szeptember 29. Péntek, Mihály.
 
Devizahitelek - A Kúria helyben hagyta az OTP keresetének elutasításátForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-08 09:06:57
A Kúria hatályában fenntartotta a másodfokú bíróság azon ítéletét, amelyben az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank keresetét teljes egészében elutasította - közölte az OTP Bank Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktõzsde honlapján.

A közlemény szerint a két bank március 4-én kapta meg a Kúria ítéletét abban a perben, amelyet a fogyasztói deviza alapú hitelek általános szerzõdési feltételeinek tisztességessége miatt indítottak tavaly augusztusban a Magyar Állam ellen.

Az ítélet ellen belföldön további jogorvoslatra nincs lehetõség - közölte az OTP.

Az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank devizahiteles ügyfeleinek a kúriai döntés kihirdetését követõ 60 napon belül kell megkapniuk az elszámolást.

Az ügyben a másodfokú ítéletet január 8-án hirdette ki az Ítélõtábla, az ellen a bankok felebeztek a Kúriához. A Fõvárosi Ítélõtábla többek között elutasította a pénzintézetnek az eljárás felfüggesztésére és az Alkotmánybírósághoz (Ab), valamint az Európai Bírósághoz fordulásra vonatkozó kérelmét is.

Az OTP Bank és Jelzálogbank perében december 5-én született ítélet elsõfokon, akkor a Fõvárosi Törvényszék elutasította az OTP Bank keresetét, amelyet az egyoldalú szerzõdésmódosítás során alkalmazott általános szerzõdési feltételek (ászf) tisztességességének megállapítására nyújtott be. A határozat ellen mind a pénzintézet, mind az alperes magyar állam fellebbezett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!