2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Embercsempész bûnszervezet tagjai ellen javasol vádemelést az NNIForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-09 08:35:44
Két afgán és egy magyar állampolgár által vezetett embercsempész bûnszervezet tagjai ellen nyújtott be vádemelési javaslatot a Készenléti Rendõrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - közölte pénteken a rendõrség a honlapján.

Az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a tíz emberbõl álló nemzetközi embercsempész bûnszervezet 2013 novembere és 2014 áprilisa között a Debreceni Befogadó Állomáson ideiglenesen elhelyezetteket szervezett be, és személyenként 300-400 euróért illegálisan Németországba vitte õket. A nyomozás adatai alapján 15 alkalommal 132 ember utazását szervezték meg és bonyolították le.

A szervezetet két afgán állampolgár, a 22 éves J. Adal és a 25 éves I. Amirullah, valamint utóbbi élettársa, K. Ágota 23 éves magyar állampolgár irányította. A fiatalabb férfi vette fel és tartotta a kapcsolatot a befogadó állomásról illegálisan távozni szándékozókkal, az idõsebb férfi és élettársa pedig a magyar sofõröket bízta meg a munkával.

A rendõrség közleményében azt írta: a szervezet vezetõi éppen egy 18 emberbõl álló csoport utazását egyeztették, amikor az NNI tetten érte õket. A két afgán állampolgár fogva tartása mellett folytatott nyomozás során a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársaival együttmûködve elfogták a csoport további tagjait, így felszámolták a teljes bûnszervezetet. Nemzetközi együttmûködés keretében azonosítottak olyan szállításokat is, amelyek esetében a német hatóságok elfogták a magyar sofõröket és jogerõsen elítélték õket embercsempészésért.

Az NNI illegális migráció elleni osztálya a bûnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt folytatott eljárást befejezte, a nyomozás iratait csütörtökön tíz gyanúsítottal, köztük hét sofõrrel szemben vádemelési javaslattal megküldte a Debreceni Járási Ügyészségnek - olvasható az ORFK közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!