2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Könnyen megtalálhatjuk a vasárnap is nyitva tartó üzleteket és kikapcsolódási lehetõségeketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-09 09:03:43
Kézzelfogható segítség a vásárlóknak, a kisvállalkozói üzletek tulajdonosainak és a hazai turizmusnak a szabad vasárnapon. 20.000 magyarországi kereskedelmi és idegenforgalmi partner bevonásával elindult a VasarnapiNyitvatartas.hu vásárlói adatszolgáltató rendszer.

A rendszer díjmentesen segíti a vásárlókat az erre a célra külön létrehozásra kerülõ webtérképes keresõvel és mobilalkalmazásokkal. De nem csak a vásárlók számíthatnak a közelükben lévõ, nyitva tartó kisvállalkozói üzletek könnyû megtalálásában a rendszerre, hanem a fejlesztõ cég nemzetközi szolgáltatókkal fennálló kapcsolatai révén a legkisebb bolt számára is elérhetõ feltételekkel teszi lehetõvé a legteljesebb körû megjelenést és elérhetõséget. Az Android, IOS és Windows Phone rendszereken túl autós navigációk, hordozható rendszerek, idegen nyelvû turistatájékoztatók és természetesen a Google Maps és Apple Maps, karbantartott és frissített megjelenítései is a cégek forgalmának növelését segítik.

A naprakész rendszer nem csak a vásárlás, hanem a kikapcsolódás céljait is szolgálja, hiszen egyedülálló javaslatokat biztosít a felhasználó közelében lévõ hazai turisztikai célpontokról, helyi látnivalókról, eseményekrõl, de távolabbi célok keresése és azok információja is elérhetõ. Így ha nem, vagy nem csak vásárlással töltené a felhasználó a szabad vasárnapot, a széles gyûjteménybõl megtalálhatja a neki és családjának megfelelõ pihenõ programot.



Az érintett cégek regisztrációját 2015. március 11-ig várják. A szolgáltatás 2015. március 14-én indul, ekkorra válnak elérhetõvé az érintett üzletek és turisztikai célpontok információi, valamint a mobilalkalmazások is ettõl az idõponttól lesznek letölthetõek.

Az Országgyûlés 2014. december 16-án fogadta el a 2014. évi CII. törvényt "a kiskereskedelmi szektorban történõ vasárnapi munkavégzés tilalmáról" címmel, amely 2015. március 15-étõl lép hatályba. A törvény összefoglalva arról szól, hogy a kiskereskedelemben megtiltja a vasárnapi munkavégzést, s a kiskereskedelmi napokon (vagyis hétfõtõl szombatig) 6 és 22 óra közötti idõszakra korlátozza a nyitva tartást - a törvény által megfogalmazott kivételektõl eltekintve. A kormány a kisvállalkozások támogatásával, a munkavállalók kiszolgáltatottságának csökkentésével, és a vasárnapi pihenés elõsegítésével indokolta a törvény életbe léptetését.

vasarnapinyitvatartas.hu

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!