2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
H1N1: látogatási tilalom Debrecenben
Utolsó módosítás: 2009-11-20 11:19:47
A járványra való tekintettel részleges látogatási tilalom lépett érvénybe a Klinikán.

Az influenza-járványra való tekintettel, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma fekvõbetegei védelme érdekében Berta András klinikai centrumelnök-helyettes részleges látogatási tilalmat rendelt el, november 19-i kezdõnappal – tudatták közleményben.

A látogatási tilalom a klinikák intenzív osztályaira, a transzplantációs osztályokra, a Gyermekklinikára, a Neonatológiai Tanszékre és a Szülészeti- és Nõgyógyászati Klinikára,
Látogatási tilalom a Kenézy-ben

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a debreceni Kenézy-kórházban – értesültünk Szentgyörgyi Jánostól, az egészségügyi intézmény sajtóreferensétõl. A tilalom miatt a szülészeti-nõgyógyászati osztályon egyáltalán nem fogadnak látogatókat. Az intézkedés hétfõ óta él.

 

 

3 ezer forintért oltják majd az egészséges embereket az oltópontokon

 

Pénteken 29 oltóközpont áll fel Budapesten és vidéken, ahol a rizikócsoportba nem tartozó, tehát egészséges embereket az eddiginél egyszerûbb módon oltják majd be az újinfluenza ellen. Itt az oltópontok listája!

Az egészségügyi miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a 29 oltópont egyelõre tesztüzemmódban mûködik majd, a jövõ péntekig felálló további 170 oltóponttal együtt jövõ hét végétõl összesen 200 helyen lehet majd pénzért felvenni a H1N1vírus elleni vakcinát. A tárca vezetõje közölte azt is, hogy 3 ezer forintban maximalizálták az oltás díját, amiben benne van a vakcina és az oltás ára is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!