2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ha kell, saját autóval ellenõriznekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-11 18:23:46
A segédmotor-kerékpár az autóval nehezen bejárható területek ellenõrzésében lesz segítségükre.

Az Országos Polgárõr Szövetség elnöksége a közelmúltban ülésezett, Papp Károly Országos Rendõrfõkapitány újabb harminc segédmotoros kerékpárt adott át a polgárõröknek, köztük egyet a hajdúböszörményi szervezetnek.

Papp Károly hangoztatta, a rendõrség és a polgárõrség együttmûködésének is köszönhetõ, hogy mára Magyarország közbiztonsága kiegyensúlyozott. Emlékeztetett arra, hogy az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) már tavaly is támogatta 50 millió forinttal az OPSZ közterületi szolgálatteljesítését. Az ORFK Országos Balesetmegelõzési Bizottsága ebben az évben is hasonló értékben vásárol eszközöket az OPSZ részére. Ennek a folyamatnak az egyik állomása a most megtörtént motorkerékpár-átadás, és a tervek szerint az aktuális közbeszerzési eljárás végeredményét követõen, néhány hónap múlva újabb jármûveket kapnak a polgárõrök – mondta Papp Károly.
Együtt lehet

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a motorok átvételekor nyomatékosította, hogy a polgárõrség a rendõrség civil szervezete, vagyis csak azok a polgárõr egyesületek tevékenykedhetnek a bûnmegelõzés terén, amelyek együttmûködési megállapodást kötnek a rendõrséggel. Kiemelte azt is, a rendõrség vállalta, hogy segíti a polgárõrök szakmai felkészítését. Reményei szerint 1-2 év múlva már mind a kétezer polgárõr egyesület rendelkezik majd ilyen jármûvekkel.
Tudatosan készültek

A Hajdúböszörmény Polgárõrség Egyesület tudatosan készült a fejlesztésre, az utóbbi 2 évben külön figyelmet fordítva a források ésszerû felhasználására, a támogatások minél célirányosabb, az egyesület alapfeladatait szolgáló befektetések megvalósítására. Ennek eredményeként 2014 novemberében állítottuk hadrendbe az újonnan vásárolt DACIA Dustert, melyet az önkormányzat, a megyei polgárõr szövetség támogatása mellet a Nemzeti Együttmûködési Alaphoz benyújtott szakmai pályázaton elnyert forrásból, illetve a támogatóinktól kapott összegekbõl vásároltunk meg. A frissen kapott HONDA típusú segédmotor-kerékpár az autóval nehezen bejárható területek ellenõrzésében lesz nagy segítségünkre - emelte ki Rácz Gábor elnök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!