2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Módosították a társasházi energiahatékonysági program pályázati határidejétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-12 17:49:59
A tízmilliárd forintos keretösszegû Otthon melege energiahatékonysági programra az eredeti márciusi idõpont helyett április 30-ától pályázhatnak a 5-60 lakásos társasházak - közölte az MTI-vel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtóosztálya hétfõn.

A támogatást 1946 után épült, 2006. december 31-éig kiadott építési engedéllyel rendelkezõ távfûtéses, ház központi fûtéses vagy lakásonkénti egyedi fûtéses lakóépületek tulajdonosi közösségei - társasházak vagy lakásszövetkezetek - igényelhetik.

Az NFM által meghirdetett pályázat egyebek között szigetelésre, nyílászárók cseréjére, a fûtési rendszer és a melegvízellátás korszerûsítésére igényelhetõ.

A támogatás egy-egy lakás esetében 350 és 650 ezer forint körül lesz. A cél az, hogy az érintett ingatlanok energiahatékonysága legalább két kategóriát javuljon.

Az NFM korábbi tájékoztatása szerint a folyósítás két ütemben történik, 95 százalékos és 5 százalékos kifizetéssel. Az 5 százalék utólagos folyósításához az energiamegtakarítást fogják ellenõrizni.

A keretösszeget régiónként, a szakmai szervezetek által megadott panel- és társasházi lakások arányában osztják majd el.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázatbenyújtó rendszeren keresztül, 2015. április 30-ától nyújthatják be a társasházak, lakásszövetkezetek a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

- MTI -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!