2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Nem mindegy, milyen utakon közlekedünkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-12 17:56:57
A világ felnõtt lakosságának többsége elégedett az utak állapotával.

Míg világszerte tízbõl közel hatan, addig Magyarországon tízbõl hárman vélekednek így. Összesen 148 országban végezte el felmérését a Gallup, amelynek eredménye szerint nemzetközi szinten az emberek 59 százaléka elégedett a helyi utak állapotával.
Milliónyi baleset

Ázsiában a legmagasabb az elégedettek aránya, míg a Szahara alatti afrikai övezetben és a volt szovjet tagországokban a legalacsonyabb. A Gallup kutatói Európában 61, a Közel-Kelet és Észak-Afrika térségében 49 százalékos elégedettségi átlagot mértek. A közvélemény-kutató szerint hiába a többségi elégedettség, mikor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ is arra figyelmeztet, hogy az úthibák, az autók meghibásodása és az emberi mulasztások együttesen évente több millió balesetet eredményeznek világszerte.
Szélsõséges példák

A szovjet utódállamokban a közúti közlekedés különösen kockázatos. Bár a régióban a grúz 69 százalékos aránytól a moldovai 17 százalékos mutatóig változékony képet mutat az utakkal való elégedettség, a rossz minõségû útviszonyok, a felelõtlen vezetõi stílus és a gyenge hatósági fellépés miatt igen nagyszámú a halálos kimenetelû baleset, ráadásul gyakori, hogy ezekben nem csak autósok, de gyalogosok is érintettek. A vizsgált országok közül 90 százalékos aránnyal az Egyesült Arab Emírségek lakói a legelégedettebbek, de 87 százalékos értékeikkel Luxembourg és Hongkong is kiugróan jó helyzetben van.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!