2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Devizahitelek - Több ezer ügyfelének írja jóvá túlfizetését az MKB BankForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-15 18:02:20
Pénteken este írja jóvá a tartozás nélkül lezárt deviza és devizaalapú kölcsönszerzõdések fogyasztói túlfizetéseit az MKB Bank.

A bank azt közölte az MTI-vel, hogy több ezer ügyfelének több milliárd forintos fogyasztói túlfizetését írja jóvá. Az MKB Bank azon ügyfeleinek túlfizetésérõl van ez esetben szó, akiknek deviza és devizaalapú kölcsönszerzõdéseit már lezárták, azok fennálló tartozás nélkül szûntek meg.

Amennyiben az ügylet fõadósának számláját még az MKB Bank vezeti, a jóváírás azon történik meg. Ha az ügyfélnek már nincs számlája a banknál, a jogszabályoknak megfelelõen, a postai tájékoztatás kézhezvételét követõen lesz lehetõsége jelezni, milyen módon kívánja felvenni a pénzt - tudatta a pénzintézet.

A pénzügyi intézményeknek március elsejétõl meg kellett kezdeniük az elszámolást devizahiteles ügyfeleikkel.

A lezárt hitelek esetében a visszafizetést pénzben, a még élõ szerzõdések esetében pedig a törlesztõrészletek csökkentésével kell teljesíteni. A pénzügyi intézmények a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kiadott képletek alapján számítják ki, hogy az egyes esetekben mennyi jóváírás jár az ügyfeleknek. A képletek helyes alkalmazását az MNB kötelessége és felelõssége ellenõrizni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!