2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Lassan nõ a fagyasztott zöldség és gyümölcs fogyasztásaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-15 18:53:59
Magyarországon 4-5 kilogramm fagyasztott zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt egy lakos évente, a fogyasztás lassan növekszik a Corvinus Egyetem kutatói által készített felmérés szerint, amelynek megállapításairól a Fevita Hungary Zrt. tájékoztatta az MTI-t.

Az 1000 fõ megkérdezésével elvégzett felmérés szerint a kényelmi szempontok által befolyásolt fõzési szokások kedveznek a fagyasztott termékek piacának, a megkérdezettek kétharmada rendszeresen vásárolja ezeket a termékeket.

A szakemberek hozzáteszik, ugyanakkor a nyári zöldségkínálat még most is jelentõsen befolyásolja a vásárlást: a vevõk 37 százaléka csak a téli idõszakban tartozik a fagyasztott zöldséget és gyümölcsöt rendszeresen vásárlók közé. Húsz százalék azok aránya, akik maguk fagyasztják le a kertjükbõl vagy a piacról származó alapanyagot.

A felmérésbõl kiderül az is, hogy a válaszadók egy részének fenntartásai vannak a fagyasztott zöldségekkel, gyümölcsökkel szemben. A vevõk 19 százaléka szerint a fagyasztás rontja a minõséget, 11 százalék pedig úgy véli, a termékek tartósítószert tartalmaznak, 6 százalék a növényvédõ szer maradványok miatt aggódik, 17 százalék pedig mesterségesnek érzi a termékek ízét.

A magyar fogyasztók leginkább a zöldborsót, a kukoricát és a spenótot kedvelik a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök közül. A felmérés szerint a vásárlók a magyar alapanyagokból készült termékeket részesítik elõnyben. A reklámmal támogatott külföldi márkákat ugyanakkor jobban ismerik és kedvelik, mint a magyart.

A székesfehérvári Fevita hûtõház több mint 20 országba szállít mezõföldi zöldségeket és a magyar piacon is kedveltek termékei. A magyar tulajdonú Fevita Hungary Zrt. mintegy öt évtizede mûködik Magyarországon. A cég 2014-ben 6,8 milliárd forint árbevételt ért el. A társaság árbevételének nagyobb része az utóbbi években már exportból származik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!