2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
KSH adatfelvétel indul a lakosság életszínvonalárólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-17 18:30:05
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) országos adatfelvételt végez a lakosság fogyasztási szokásairól, jövedelmi helyzetérõl és életkörülményeirõl március 16. és május 15. között - tájékoztatta a statisztikai hivatal hétfõn az MTI-t.

A közlemény szerint a háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvételben részt vevõ 13 ezer háztartás kiválasztása véletlenszerûen történik.

A háztartásokat felkeresõ kérdezõk hivatalos igazolvánnyal rendelkeznek, a kérdésekre az interneten vagy a kérdezõ személyes közremûködésével lehet válaszolni. A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, felhasználásuk összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik - olvasható a tájékoztatásban.

A kérdezõknek válaszoló háztartások ajándékot kapnak, míg a kérdõívet interneten kitöltõ háztartások között táblagépeket sorsolnak ki - írja a statisztikai hivatal.

A KSH a felvétel alapján különbözõ nemzetközi szervezetek számára (Eurostat, UNICEF, Világbank, OECD) szolgáltat rendszeresen adatokat. A magyar felhasználók közül a háztartások életszínvonalára vonatkozó információk iránt újságírók, magánszemélyek, cégek, bankok, piackutatók is rendszeresen érdeklõdnek - írja a KSH.

Az adatokat novemberben teszi közzé a KSH - közölte a hivatal az MTI érdeklõdésére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!