2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Indul a kátyúzási szezonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-18 08:10:04
Vége a téli útüzemeltetési idõszaknak, elkezdõdött a tavaszi munkára való átállás a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, újranyitnak a melegaszfalt keverõtelepek, így a szakemberek tartósabb javítási munkálatokat végezhetnek a magyar közúthálózaton - közölte a társaság hétfõn az MTI-vel.

A zrt. közleményében tájékoztatott, hogy a kátyúzási igény nagyobb, mint amekkorát a közútkezelõk egyszerre el tudnak végezni, ezért elsõ körben minden esetben a gyorsforgalmi és fõutakon, majd a kevésbé forgalmas 4-5 számjegyû mellékutakon, végül a bekötõutakon várhatóak munkálatok.

Az úthibákról elsõsorban a cég saját, több száz útellenõrbõl álló hálózata ad információt, akik meghatározott terv alapján járják végig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által üzemeltetett 31 800 kilométeres közúthálózatot. A társaság ezen felül elõzetes ütemtervébe szintén próbálja beépíteni a lakossági és egyéb bejelentéseket is.

A kátyúzási, lokális javítási munkákra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén nettó 9,51 milliárd forintot költhet el, ami mintegy 151 000 tonna aszfalt felhasználását teszi lehetõvé.

A cég télen - amely minden év november 10. napjától egészen a következõ év március 15. napjáig tart - is javította a balesetveszélyes burkolathibákat, de lehetõségeik még hidegaszfalt felhasználásával is korlátozottak ilyenkor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!