2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Jövedelemadó-bevallás, csökkentett adattartalomForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-18 18:43:34
Május 20-ig papíralapon, vagy elektronikus formában is beadható az adóhatósághoz.

Még mindig talál egyszerû megoldást az, akinek a személyijövedelemadó-bevallása nem a munkáltatója, és nem is a NAV közremûködésével készül. Az úgynevezett csökkentett adattartalmú szja-bevallás május 20-ig papír alapon vagy elektronikus formában is beadható a NAV-hoz.
Mit és hova?

A személyijövedelemadó-bevallás csökkentett adattartalmú nyomtatványa bármely NAV ügyfélszolgálaton beszerezhetõ, illetve letölthetõ a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu). A honlapon elérhetõ kitöltõ-ellenõrzõ program használatakor a 1453 számú bevallás elõlapján lehet a csökkentett adattartalmú bevallást kiválasztani. A kitöltést segítheti a nyomdai nyomtatvány utolsó oldalán szereplõ konkrét példa vagy a kitöltési útmutató, ami a leggyakrabban kitöltött sorokra vonatkozóan megmutatja, hogy mely összeget, melyik sorba kell beírni.
Kivételek

Nem választható a csökkentett adattartalmú bevallási forma, ha tavaly például a következõkben felsorolt jogcímeken szerzett valaki jövedelmet vagy bizonyos kedvezményt szeretne érvényesíteni. Az ezekhez tartozó sorok csak a teljes adattartalmú bevallásban szerepelnek: az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba való befizetésével adóalap-kedvezmény érvényesítése, kamatból származó jövedelem, 2014-ben külföldrõl származó jövedelem, ingatlan, vagyoni értékû jog értékesítésébõl származó jövedelemnél adókiegyenlítés érvényesítése, nyugdíjbiztosítási nyilatkozatában külföldi biztosítót jelöl meg, különadó hatálya alá tartozó bevétel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!