2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Sajtot és üdítõt is többet vásároltunkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-18 18:50:19
Egy év alatt a boltok élelmiszerbõl közel 1500 milliárd forintnyit forgalmaztak.

Folytatódik az élelmiszerek kiskereskedelmének kedvezõ trendje. Tavaly február és idén január között a boltok közel 1 480 milliárd forint forgalmat értek el, ami 5 százalékkal több, mint az elõzõ hasonló idõszak során.
Némi növekmény

Ezzel egy idõben mennyiség szempontjából plusz 4 százalékot regisztrált a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat. Jellemzi a változások kedvezõ voltát, hogy egy évvel korábban értékét tekintve még stagnált, mennyiségben pedig két százalékkal csökkent az élelmiszerek bolti eladása, az egy évvel azelõtti hasonló idõszakhoz viszonyítva. Értéket nézve átlag felett bõvült a legnagyobb forgalmú tíz kategória piaca között a sajt, a szénsavas üdítõital és ásványvíz, a gyümölcslé és a tejföl egyik tizenkét hónapos idõszakról a másikra.
Top 10 kategória

Mennyiség szempontjából a top tíz kategória közül átlag felett emelkedett a következõk bolti eladása: sajt, szénsavas üdítõital, gyümölcslé. Kétszámjegyû növekedést regisztráltak például az energia- és sportital, a snack és a chips esetében. Az eladási helyek piaci pozíciója két bolttípus esetében változott. A legnagyobb üzletek értékben mért piaci részesedése 2 százalékponttal csökkent, egyik tizenkét hónapos idõszakról a másikra, 27 százalékra. Ezzel szemben 2 százalékponttal lett nagyobb, 38 százalék a szupermarketet és diszkontot magában foglaló 401-2 500 négyzetméteres csatorna piaci részesedése.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!