2021. november 29. Hétfő, Taksony.
 
A megkérdezettek többsége számlavezetõ bankjától kérne hitelt egy felmérés szerintForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-21 09:13:22
A megkérdezettek kétharmada hitelfelvétel esetén elsõ körben saját bankjához fordulna, bár azzal szinte mindenki egyetért, hogy érdemes körülnézni az ajánlatok között - derül ki a Cofidis és a BankRáció.hu közös felmérésébõl.

A közel 14 ezer megkérdezett részvételével végzett, nem reprezentatív kutatás szerint tízbõl négyen úgy érzik, hogy képtelenek összehasonlítani az ajánlatokat. A válaszadók 77 százaléka szerint nem elég átláthatóak a hitelajánlatok, 62 százalék szerint az apró betûs részektõl kell a leginkább tartani.

Minden negyedik ember kifejezetten csak a nagynevû, sok fiókkal rendelkezõ bankoknál mer hitelt felvenni. A kisebb, vagy nehezebben elérhetõ bankokban a válaszolók valamivel több mint fele bízik csak meg annak ellenére, hogy anyagilag akár jelentõsen jobban járnának velük.

A válaszolók 21 százaléka a teljes hiteldíj mutatót (THM), 19 százalékuk az összes visszafizetnivalót jelölte meg a legfontosabbnak egy hitellel kapcsolatban, az emberek fele azonban nem konkrét, összehasonlítható mérõszámokból indul ki, hanem az olyan általános hívószavak mentén hozna döntést, mint a "biztonság".

A pénzügyi ismeretekre vonatkozó kérdésekre adott válaszokból az derül ki, hogy a válaszolók 56 százaléka nem érti a banki nyelvezetet , 44 százalékuk nem ismeri jól a bankok által gyakran használt szavakat, kifejezéseket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!