2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Segítsen a kormány! - kérik a károsultakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-22 16:33:30
Több százan gyûltek össze péntek délután a csõdbe ment Quaestor Csapó utcai irodájánál.

Az elsõ feladatot, a debreceni csoport létrehozását teljesítettük - kezdte Pocsai Gyula közgazdász a Quaestor-károsultakat tömörítõ csoport nevében beszédét, a napokban öncsõdöt jelentõ bróker cég Csapó utcai irodájánál tartott péntek délutáni demonstráción.
Idegesen kezdõdött

A Facebookon szervezõdõ csoporttal összefogva szervezték meg az összejövetel, amelyre legalább háromszázan érkeztek, közülük többen láthatósági mellényben, hogy a viszonylagos rendet fenntartsák, a demonstrálók a forgalmat ne zavarják, így rendõrök csak odébb húzódva figyelték a fejleményeket. Jellemzõ adalék az emberek hangulatára, hogy egy idõsebb nõ azért szólt rá egy fiatalabbra, mert az a biciklijére támaszkodva tartózkodott a tömegben.

– Még csak az kell, hogy ezt a nem olcsó kerékpárt is ellopják, nem károsított már meg eléggé a Quaestor! - replikázott a megszólított. Aztán lenyugodtak a kedélyek, a meghirdetett idõpontban elkezdõdött az esemény, de az elsõként megszólaló Pocsai Gyula beszédét többen a hátsó sorokból bekiabálásukkal zavarták meg, mert nem volt hangosítás, így nem hallották mit mondott, amiben a folyamatos forgalmi zaj is közrejátszott. A szónok egy fokozattal feljebb kapcsolva folytatta.

Száz százalékos kártérítést!

– Célunk, hogy mindenki száz százalékban visszakapja a pénzét! Úgy fogalmazott: érthetetlen számára, hogyan adhatott elõbb hatvan majd még hetven milliárdos részvénykibocsátási engedélyt a Magyar Nemzeti Bank egy mindössze 10 milliós tõkével rendelkezõ cégnek. Feltételezhetõen szervezett gazdasági bûncselekmény áldozatai mindannyian, aminek a táptalaját a nem jól mûködõ szabályozási, ellenõrzési, felügyeleti rendszer adta. Éppen ezért a kormány segítségét kérik, mert ez is a feladata, hogy az emberek megkapják a teljes kártalanítást. Aztán kicsit keményebb hangon fojtatva, kilátásba helyezte, hogy mindent elkövet, ha kell az Európai Unió segítségét is kérve, céljuk eléréséért.

Felfoghatatlan, miért nem történik semmi, mert ha igazak a sajtóban megjelent hírek, itt hatvanezer számláról, ennyi vagy még több családról, azaz több százezer, akár félmillió ember sorsáról van szó. Össze kell fogni, mindenhol, mert együtt, ennyi ember érvényre kell hogy tudja juttatni az akaratát. Ehhez ott van a facebook-csoport, amelyhez csatlakozni lehet, illetve, akinek nincs internet elérése az személyesen vegyen részt a legközelebbi összejövetelen, ami jövõ héten vasárnap 11 órától lesz a Nagytemplom elõtt, ahol remélhetõen még többen lesznek - fejezte be beszédét a közgazdász.

Politikamentesen

Az õt követte Varga Miklós fontosnak tartotta leszögezni, hogy semmilyen pártnak, politikai szervezõdésnek nem tagjai, csak egyszerûen sorstársként hozta õket össze ez a nehéz helyzet. Ezzel akarnak erõt adni a sok, egyelõre nincstelenné vált embernek, aki bízott a pénzügyi ellenõrzõ szervekben. Bíztak a pénzügyi szervekben, és abban a garanciában, amit a Quaestor károsultság esetére ígért. Megismételte az összefogás fontosságát, és felhívta a figyelmet, arra petícióra, amihez a facebook oldalon lehet csatlakozni, illetve a helyszínen aláírni. Az utolsó felszólaló, Fazekas László részben megismételte társai érveit, majd jelezte, a következõ összejövetelükhöz, illetve az ügyük továbbviteléhez minden segítséget elfogadnak a jelenlévõktõl.

Ezzel a demonstráció mintegy háromnegyed óra után véget ért, de az emberek még jó ideig kérdezgették a szervezõket, illetve osztották meg egymással információikat ezzel is lelket öntve magukba és a másikba.

Hozzászólások
Beküldte: Tarsoly Csaba Hazaáruló (2015-03-22 20:22:27)

Helyesbíteni szeretném a cikk címét : Adja vissza a kormány azt ,amit a felügyelete alatt ellopott a Quaestor barátja ! Ez nem segítség hanem kötelesség, csak szépen vissza kell adni az ellopott tulajdont.

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!