2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A jövõ héten már 20 fok körüli meleg is lehetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-23 19:10:23
A jövõ héten többször várható esõ, helyenként zivatar, emellett erõs lesz a szél is, de lehûlés nem várható, több helyen 20 Celsius-fok körüli meleg lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az országos középtávú elõrejelzés szerint hétfõn az ország legnagyobb részén napos idõre lehet számítani, csapadék nem lesz. Kezdetben a Tiszántúlon még megélénkül a szél, majd ott is mérséklõdik a légmozgás. A legalacsonyabb hõmérséklet általában mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínû, a legmagasabb hõmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Kedden túlnyomóan napos idõ lesz, de estétõl megnövekszik a felhõzet, és ekkor egy-egy zápor is lehet. Megélénkül, több helyen meg is erõsödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 4 fok között, napközben plusz 13 és 18 fok között alakul a hõmérséklet.

Szerdán késõ délelõttõl egyre többfelé várható esõ, zápor. Több helyen megerõsödik a szél. A minimumhõmérséklet plusz 1 és 8, a maximumhõmérséklet 13 és 19 fok között valószínû.

Csütörtökön több alkalommal, többfelé kell esõre, záporra számítani, egy-egy zivatar is elõfordulhat, emellett a szél is megerõsödhet. Dél körül viszont akár hosszabb idõre is kisüthet a nap. A legalacsonyabb hõmérséklet 5 és 10, a legmagasabb hõmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Pénteken is többfelé kell esõre, záporra számítani, helyenként zivatar is elõfordulhat. A szél erõs, a Dunántúlon akár viharos is lehet. Átmeneti idõszakokra süthet ki a nap. A leghidegebb órákban 4 és 9 fok, napközben általában 13 és 18 fok közötti, nyugaton viszont 13 fok alatti hõmérséklet várható.

Szombaton és vasárnap is erõs, a Dunántúlon viharos lesz a szél. Szombaton többfelé, vasárnap fõleg keleten lehet esõ, zápor. A legalacsonyabb hõmérséklet szombaton 5 és 12, a vasárnap 4 és 10 fok között valószínû. Napközben szombaton 8-16, vasárnap 10-15 fokig melegszik a levegõ - olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!