2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nagyon jó pálinkákat minõsítettekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-24 19:16:48
A bírálók között ott voltak az adóhatóság szakértõi is.

A gyümölcsök lelkébõl fõzött pálinkáik ízeit, illatait minõsíttették azok a kertbarátok, akik a nyolcadik alkalommal megrendezett pálinkaminõsítõ versenyre elvitték legjobbnak vélt pálinkáikat.

A Karácsony Sándor Közösségi Házban nemrégiben megtartott eseményen a Balásházy János Kertbarát Kör meghívására 25 termelõ, 9 fajta gyümölcspálinkát hozott el minõsíttetni. A minõsítõ verseny négytagú bíráló bizottsága a pálinkák vizsgálata során a technológiai korrektséget, a gyümölcs jellegét, ízének tisztaságát és harmóniáját értékelte. A zsûri tagjai értékelésükben megfogalmazták: a múlt évi esõs, kevés napfény tartamú idõjárás miatt sok gyümölcs kényszerérett lett, ezért gyengébb cukorfokú cefre alapanyagot tudtak a gazdák összegyûjteni. A gyümölcstermelõk azonban haladtak a korral, kifinomított eljárásokkal kezelték a cefrét, faélesztõket alkalmaztak az alapanyag érése gyorsítására, odafigyeléssel magtalanították cefréiket.

A bíráló bizottságban közremûködõ adóhatósági fõelõadók felhívták a termelõk figyelmét a pálinkafõzés jogszabályi és adózási hátterének változásaira, a helyi önkormányzatok házi pálinkafõzéssel kapcsolatos új feladataira is. Pontozásos értékeléssel a bíráló bizottság a huszonöt termelõ közül arany minõsítéssel jutalmazta Nagy Imre, Tóth Norbert, Szegi Imre, Szöllõsi Levente szilva-, Karacs Imre, Biczó István,Tóth Norbert almapálinkáit és Aranyi Gyula borpárlatát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!