2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Holnaptól élesben figyelnekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-25 19:19:57
Sikeres tesztüzem után, március 26-ától élesben mûködnek az új típusú mobil sebességmérõ berendezések, vagyis holnaptól büntetést von maga után, ha valakit ezekkel sebességtúllépésen kapnak. A hatályos kormányrendelet alapján 30 ezertõl 300 ezer forintig fizethet a száguldozó.

Mint korábban írtuk, az országban összesen 160 – hivatalos nevén – változtatható helyû Komplex Közlekedési Ellenõrzési Pont áll munkába, ebbõl kilenc a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság területén. Információink szerint elsõsorban fõutak mentén, városból kivezetõ szakaszokon, baleseti gócpontokban, útkeresztezõdésekben, Debrecen forgalmas helyein mérhetnek a készülékek.

Az új eszközök a sebességellenõrzésen túl a közlekedésrendészeti munkát is támogatják majd az automatikus rendszámfelismeréssel, a forgalomszámlálással és a torlódások észlelésével – írja az ORFK közleménye. Egy nagyobb rendszer, a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat elsõ elemei, s a fenti alapfunkcióik – várhatóan 2015 harmadik negyedévében – továbbiakkal bõvülnek: így például figyelik majd az áthaladást a piros lámpánál, az autóbusz forgalmi sávok igénybevételét, vagy a veszélyes árut szállító jármûveket. Késõbb fix telepítésû ellenõrzõpontok is csatlakoznak majd a hálózathoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!