2024. április 24. Szerda, György.
 
Vasárnapi pihenõnap – NGM: a kereskedelmet kiszolgáló tevékenységet nem érinti a szabályozásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-25 20:04:03
A kereskedelmet kiszolgáló tevékenység, közöttük az árufeltöltés vagy a takarítás nem tartozik a vasárnapi pihenõnapról szóló törvény hatálya alá – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI megkeresésére kedden.

Arra a kérdésre, hogy az új szabályozás hogyan érinti a webshopok mûködését, a tárca közölte: az ügyfél online felületen bármely idõpontban megrendelheti a számára szükséges terméket. A megrendelt terméket vagy termékeket 22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti napokon és vasárnap nem szállíthatják ki, illetve ezen idõszakok alatt az alkalmazott nem kötelezhetõ termék-összekészítésre és kiszállításra sem.

Mint írták, a törvény hatálya ugyanis a kiskereskedelmi tevékenységre terjed ki, függetlenül attól, hogy azt állandó jelleggel vagy esetenként, illetve ugyanazon vagy idõszakonként változó helyszínen folytatják. A kiskereskedelmi tevékenység alatt pedig a termékek forgalmazását és az ezzel közvetlenül összefüggõ szolgáltatásokat kell érteni, ilyen például az áru összekészítése vagy kiszállítása is – fogalmaz az NGM.

A vasárnapi pihenõnapról szóló törvény arról rendelkezik, hogy kiskereskedelmi tevékenységet az általános zárva tartási idõszakban nem lehet folytatni. A kereskedelmet kiszolgáló tevékenység nem tartozik a törvény hatálya alá – olvasható az NGM válaszában.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!