2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A brókerkárosultakat a vagyonalapból fizetnék kiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-26 17:01:29
A tervezet gyors megszavazásához kell a módosítás négyötödös jóváhagyása.

Példátlanul szigorú törvénycsomagnak nevezte Pósán László fideszes országgyûlési képviselõ a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló, a vagyon biztonságba helyezésérõl reményei szerint kedden elfogadandó törvényt. Az országgyûlési képviselõ a törvénytervezetet ismertette szerdai sajtótájékoztatóján.

– Ne tudják élvezni, ne lehessen eltüntetni a vagyont, amelyet akár csalással és sikkasztással is szerezhettek – fogalmazta meg a törvény célját Pósán László hozzátéve, hogy a törvénytervezetben szerepel akár egy cégcsoport vagyonának zárolására is. A zárolt vagyon, állami felügyelet mellett, egy vagyonalapba kerül, ezt fordítják kártalanításra. A törvény bizonyos tekintetben visszamenõlegesen is érvényes lesz, ugyanis a botrány kirobbanása után például a családtagokra átírt vagyon zárolására is lehetõség lesz.

A kártalanítási folyamatot tovább gyorsíthatja majd, hogy ezt már a büntetõ eljárás lezárása elõtt is el lehet majd kezdeni – áll a törvénytervezetben, amelyet a politikus reményei szerint a házszabálytól való eltéréssel szeretnék megtárgyalni. A házszabálytól való eltéréshez négyötödös jóváhagyás szükséges. Amennyiben ez a támogatottság a parlament hétfõi ülésén meglesz, kedden elfogadhatják a törvénytervezet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!