2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Forinthitelek – Másodfokon is pert vesztett az FHB JelzálogbankForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-28 10:36:06
A másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla helyben hagyta az FHB Jelzálogbank Nyrt. ellen hozott elsõfokú ítéletet, így a csütörtökön kihirdetett ítélet szerint a pénzintézet forinthiteles szerzõdései tisztességtelenek.

A másodfokú bíróság csak részben, a perköltség vonatkozásában módosította, ezáltal a felperes pénzintézet a korábbi mintegy 3 millió forint helyett 300 ezer forintot köteles fizetni elsõ fokon, emellett pedig nettó 150 ezer másodfokú perköltség is fizetendõ. Az ítélõtábla azért tartotta megalapozottnak a pénzügyi szolgáltató ügyvédi munkadíjra vonatkozó fellebbezését, mert nem csatoltak be megfelelõ megbízási szerzõdést – hangzott el az ítélet szóbeli indoklásában. A kihirdetett határozat szerint a törvényszék helyesen állapította meg a tényállást és érdemben is helytálló következtetésre jutott, a per tárgyává tett általános szerzõdési feltételek (ászf) nem feleltek meg az átláthatóság elvének, ezért tisztességtelenek és érvénytelenek, mivel jelen eljárásban részleges érvénytelenség nincs.

Az ítélõtábla egyúttal elutasította a felperes pénzintézetek kérelmét arra, hogy a bíróság az Európai Unió bíróságánál elõzetes döntéshozatali eljárást kezdeményezzen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!